19 December 2017

Al nou Festival de la Infància es podrà ser des de jugadora del Barça a presentador de televisió

La Ciutat dels Somnis proposa un centenar d'activitats per jugar a 80 oficis i professions

Jugar a ser esportista, presentadora de televisió, inventora, cambrer, dibuixant de còmic, conductora, metge, enginyera... Aquests i fins un total de 80 oficis són els que podran experimentar els nens i nenes, d'entre 4 i 12 anys, que s'endinsin amb les seves famílies a la Ciutat dels Somnis, el nou Festival de la Infància que celebrarà del 27 al 30 de desembre al Palau 1 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. Amb un centenar d'activitats, aquesta ciutat imaginària proposa un món de diversió perquè els més menuts juguin a ser grans. 
 
Durant quatre dies, la Ciutat dels Somnis s'omplirà de jocs, espectacles, música, esport, manualitats, invents, cercaviles, concursos i tecnologia. Els més petits de la casa podran triar entre una vuitantena de professions repartides pels 23 equipaments urbans on podran jugar a què volen ser de grans. 
 
Així els més esportistes podran convertir-se en jugadors i jugadores de futbol o bàsquet a través de l'activitat "Juguem per un món millor", organitzada per la Fundació del FC Barcelona, on a banda de disputar un mini partit, treballaran valors i conceptes com els refugiats, l'assetjament escolar i la discapacitat física. Els més intrèpids podran enfilar-se per un rocòdrom o bé podran fer una cursa d'obstacles. De la seva banda Secretaria General de l'Esport i la Federació Catalana de Futbol fomentaran el futbol femení amb partits i jocs en els cinc camps de futbol dissenyats especialment per a l'ocasió. 
 
Pels que vulguin descobrir la professió de periodista "La Tele de Mediapro" mostrarà de manera original tot allò que s'amaga darrera la petita pantalla. Hi haurà una unitat mòbil on els nens i nenes jugaran a ser periodistes, operadors de càmera, realitzadors, guionistes, tècnics d'àudio... Tot plegat es plasmarà al programa "Magazine dels Somnis" que s'emetrà a través d'una gran pantalla ubicada al mateix espai. Al quiosc de la ciutat, així mateix, els infants podran elaborar una portada d'un diari i, fins i tot, imitar els seus locutors favorits retransmetent per ràdio un gol.
 
Conductora, científica, cuiner o artista
En aquesta ciutat també hi haurà lloc per científiques, metges o inventores. A la casa, es farà un taller de robòtica amb peces de LEGO; al parc tecnològic, hi haurà un cinema immersiu de 360 graus; i al hospital, els nens i nenes podran fer la revisió mèdica a tota la família, jugar a ser oftalmòlegs o participar en  una prova d'orientació a cegues. 
 
Podran ser conductors en un circuit, a sobre d'un skate elèctric, i aprendre de forma  divertida com conduir de forma més sostenible, així com jugar a ser bons cuiners i cambrers a l'Hotel i al Mercat.
 
També hi haurà lloc per les ments més creatives. A l'Atelier podran deixar volar la seva imaginació i pintar de colors les façanes dels seus carrers i omplir-los de flors de paper. També hi haurà tallers d'artesania, de moda i d'il·lustració i a la Plaça de les Professions, diversos espectacles que faran les delícies dels petits artistes com representacions de titelles i teatre, concerts com el que oferirà Vozes (projecte que treballa amb nens i adolescents amb pocs recursos), balls, malabars i actuacions de cultura popular. 
 
La Ciutat dels Somnis, organitzada per Fira de Barcelona, compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, i amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, a més de la col·laboració de diferents entitats i centres formatius. 
 
Barcelona, 19 de desembre 2017
 
Montse Garcia Duque / Albert Sas 
93 233 35 46 / 93 233 23 78
mgarciad@firabarcelona.com / asas@firabarcelona.com

Top